Architektenhaus - Marty Häuser AG - Projekt Architektenhaus #Balance
Project details
6.5 rooms
270 m2 living area (gross floor area)
1,406 m3 volume (SIA 116)
CHF 1,043,000 construction costs

Back

Architect House Project #Balance

This plot on a hillside with beautiful views has a design that the client wishes to retain. The south, east and west-facing sides are to be given large windows in order that the living spaces are flooded with light and the views can be enjoyed throughout the day. The garage is therefore positioned to the east and parallel to the street, making high-quality transitions between the exterior spaces possible on all sides: a peaceful terrace lies in front of the bedroom, a partially covered day seating area around the dining table and a lounge seating area next to the living area with views of the valley. Even the children’s bedrooms have direct access to the outside. The exciting intersections of light give the rooms a sense of spaciousness. The nested character of the structure, which is also emphasized by the use of color, can be felt from all sides and gives the house a modern expression.