individuelles Eigenheim - EFH / MFH Festpreis - individuelles Projekt Architektenhaus #WOODEDGE
Project details
5.5 rooms
289 m2 living area (gross floor area)
1,386 m3 volume (SIA 116)
CHF 1,015,200 construction costs

Back

Architect House Project #WOODEDGE

The optimal solution to hillside living with the Woodedge project. A south-west facing terrace and emphasis on a forest view from the interior drove the decision to build the project at a slight angle. The carport sits parallel to the road, thus counteracting the angle of the main house while also encircling the entrance area. Wooden slats add interest to the cubic design and soften its corners, while the façade’s natural tones help the house to blend in perfectly with the surrounding landscape. The main living areas are located on the upper floor, where the offset between the living and dining area creates different ambiances within the same room with the fireplace as a focal point. Kitchen and dining room are connected to the exterior by a large terrace.